men skuggan av dig som om jag är psykiskt sjuk

när sommaren har kommit och fötterna inte kan få nog av barfotakänslan
när huden inte kan få för mycket sol och svett och vägdamm på sig
när hjärtat längtar bort och hem på samma gång för nu är det ändå den bästa tiden här
och varje årstid har sin kärlekskrank, för mig är det en för varje
man kan aldrig få för mycket kyssar, kramar, närhet
ej heller för lite ensamhet
balansen balanserar inte med längtan, passionen, så är det.

frukost på kvällen

kommer hem sent på kvällen och är sugen på kvällsmat till min trötta träningskropp. så det blir knäckemacka med gott pålägg (prästost, senap, tomat), nypon proviva och tahini.
men nu ska jag duscha och somna väldigt, väldigt snabbt.

det har varit en väldigt bra dag.

ett (hopp)löst mission?

mitt liv just nu... är ganska underligt. jag är som fem år igen, när jag fick min första kanin och blev besviken för att han inte älskade mig tillbaka. nu har jag två kaniner, som är så olika. den ena är lite go, den andra vill anfalla mig och trivs bara på min rygg (fick till och med ett rivsår vid örat som bevis på dennes framfart).
jag, som visserligen älskar djur, känner mig vingklippt. hästar kan jag ganska bra, jag förstår hur de fungerar, hundar är också okej, och katter. fiskar är ett mysterier, hamstrar irriterar mig. kaniner däremot, de har massa saker för sig men de ser alltid skiträdda ut och det får mig att känna mig som en djurplågare. hemsk känsla. samtidigt, jag vet inte hur jag ska komminucera med dem, för deras kroppsspråk utstrålar oftast en nervös känsla. och även om de lyckas slappna av i mitt knä, så räcker det att jag rör mig lite, lite, så blir de nervösa igen. 

två nya familjemedlemmar

om tolv timmar, om allt gått som det ska så har jag varit i örebro och är påväg tillbaka till landet.
i örebro finns nämligen två söta hermelinkaniner som jag ska vara mamma åt under sommaren.
nu är bara frågan om jag ska ha dem i mitt rum, eller i källaren. när de inte är ute alltså. när sommaren är slut så hoppas jag att jag hittat ett nytt kaninvänligt och kärleksfullt hem till de ulliga och gulliga tu. för jag kan ju inte ta med dem i handbagaget till tanzania.

en tanke till kosmos

jag säger till träden, fåglarna, till alla som kanske hör
"jag hade gett dig allt"
och hoppas att vinden bär med sig mina ord till ditt medvetande, eller något

för jag hade gett dig allt, det var den där kärleken som gör att man går ut från sig själv. det gör en osjälvisk. du vet säkert vad jag menar. och jag vet att du aldrig kände samma för mig. inte på mitt sätt iallafall.

så jag säger det till vinden, för orden växer mig upp i halsen, kväver mig. jag måste få säga det till någon, när jag inte kan - eller vill, säga dem till dig.


slitets utmaning

1. Vilken är den bästa söndagsmusiken?
Oj. Jag är nästan aldrig ledig på söndagar. Jag har liksom inte tiden att strosa runt och göra ingenting (hur tragiskt?!). Och jag har ingen mp3 eller mobil att lyssna på musik i. Är lite oldschool sådär. Men om jag vill lyssna på något när jag är hemma och behöver lugna ner mig så blir det Bob Marley. För när internet och youtube (nej, har inte spotify heller) lägger ner här på landet, då står stereon pall.
2. Ditt bästa recept!
Dhal (stavas det så månntro?). Indisk linsgryta med färsk ingefära, vitlök, kryddor i mängder, morötter, spenat, cocosmjölk. Åh, det gör mig så lycklig att laga den maten. Den aktiverar typ alla smaksinnen i mig. Namnam!
3. Hur många kuddar har du i sängen?
Tre. Älskar dem djupt och innerligt.
4. Berätta om en blogg du går in på vareviga dag!
Har ingen sån. Men har typ tre bloggar jag går in på ofta, kenzas.se, egoinas.se och slitet.blogg.se (lovely).
5. Om du fick resa vart du ville, vart skulle du åka då?
Överallt. Nu vill jag typ bara åka till Tanzania igen. Vill åka till alla länder i Afrika, Sydamerika och Asien. Är en rastlös och kunskapstörstande själ. Eller nått. Vill cykla till Afrika och runt hela kontinenten. Wow.
6. Vad är ditt allra första minne?
Minns inte riktigt. Kanske när pappa var i Uppsala och bytte benmärg. Då var jag tre år gammal. Men det är så jävla knäppt att jag hoppas att det är något annat.
7. Har du ätit något som gett dig matorgasm, vad i så fall?
Det får jag ofta. (haha) Chipsmayai, indisk mat, pizza, soppa, allt.
8. Vilken materiell sak klarar du dig inte utan?
Oj. Vill ju vara extremt oberoende av materiella ting, men det är jag ju inte. Kanske min skrivbok och penna. Och mina springskor. Dör utan dem. Herre vad pretto. Men på sistone så har jag inte klarat mig utan min ryggsäck. Så det får väl bli den också. :)

9. Allra bästa filmen från när du var liten?
Pocahontas, Lejonkungen, Ronja Rövardotter!

10. Vilken är din favorithögtid och varför?
Hatar högtider. De representerar ångest och prestationskrav. Men när jag var liten älskade jag alla högtider. Jul, påsk, midsommar, halloween. Jag åt upp allt. Konstigt egentligen. Undrar om jag började ogilla det när jag blev mer medveten om andras känslor. Kanske gillar jag alla högtider nu med, fast djupt, djupt inne i mig där jag inte märker det. Hoppas det. Gillar inte att jag låter så cynisk.

11. Vem var din första kärlek?
Aron Pedersen. Vi var tillsammans på dagis och han var den första pojken jag pussade. Hehe. För första och största är väl inte samma sak?

Tack, Sara!

förlåt mig

du är förlåten
dagarna har gått, jag har varit bortrest och haft det så himla skönt
kommer hem och är så stressad igen, fast vill egentligen inte erkänna det
så jobbig känsla, som om jag är jagad, eller måste jaga något jag inte kan fånga
så det blir liksom, allt överflödigt, allt jag inte MÅSTE göra, det gör jag inte. som bloggen.
men som sagt, det skulle ju bara bli en inspiration.
och appropå det så kommer lite inspiration i nästa inlägg.


(http://www.google.se/imgres?hl=sv&client=firefox-a&hs=X8U&rls=org.mozilla:sv-SE:official&biw=1024&bih=675&tbm=isch&tbnid=ZB6zLxksf56wgM:&imgrefurl=http://whatsupsthlm.se/upyours/kanin-eller-hamster/3786/&docid=4UvlZS3_c9xbDM&imgurl=http://whatsupsthlm.se/images/content/blog/18/upyours_20100518210505.jpg&w=387&h=369&ei=zSeoT-GuBPOK4gT_hbHMCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=314&vpy=176&dur=27&hovh=219&hovw=230&tx=115&ty=121&sig=105589946458714832277&page=1&tbnh=140&tbnw=147&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:1,s:0,i:136) oj världens längsta bilkälla haha

RSS 2.0